Wyższa Szkoła Humanistyczna im. Króla Stanisława Leszczyńskiego w Lesznie
ul.Królowej Jadwigi 10,
64-100
Leszno
woj.wielkopolskie
tel. (65) 529-47-77
fax. (65) 529-35-20
- Stacjonarne
- Niestacjonarne
- Podyplomowe
studia I stopnia
studia II stopnia
studia jednolite
studia I stopnia
studia II stopnia
studia jednolite
- studia zaoczne, - studia wieczorowe, - studia zaoczne i studia wieczorowe
System studiów
- niestacjonarne, - stacjonarne, - przez internet
Kierunek: Podyplomowe Studia Dietetyki i Poradnictwa Żywieniowego
Kategoria: Pedagogika
Tryb: studia podyplomowe
Czas trwania (semestry): 3
Wydział: Wydział Nauk Społecznych
Opis kierunku | AA | zwiń |
Liczba semestrów: 3
Liczba godzin: 350 h
Celem studiów jest uzyskanie przez uczestników wiedzy i umiejętności z zakresu dietetyki. Ukończenie Podyplomowych Studiów Dietetyki i Poradnictwa Żywieniowego daje absolwentowi gwarancję posiadania wiedzy umożliwiającej przygotowanie diagnozy żywieniowej, będącej podstawą profesjonalnego postępowania dietetycznego.
Zdobyta przez uczestników studiów wiedza może być wykorzystana w takich dziedzinach jak:
poradnictwo żywieniowe i dietetyczne,
planowanie żywienia na poziomie indywidualnym i zbiorowym,
kontrola jakości żywności, poziomu spożycia i sposobu żywienia.
Program studiów przewiduje następujące treści kształcenia:
podstawy biochemii i fizjologii żywienia,
podstawy anatomii i fizjologii człowieka,
wartość odżywcza żywności,
żywienie człowieka zdrowego i chorego,
bezpieczeństwo żywności i żywienia,
ocena żywienia,
technologia sporządzania potraw,
ocena jakości potraw,
podstawy ustawodawstwa żywnościowego,
edukacja i poradnictwo żywieniowe,
metodyka nauczania,
seminarium dyplomowe.
Liczba godzin: 350 h
Celem studiów jest uzyskanie przez uczestników wiedzy i umiejętności z zakresu dietetyki. Ukończenie Podyplomowych Studiów Dietetyki i Poradnictwa Żywieniowego daje absolwentowi gwarancję posiadania wiedzy umożliwiającej przygotowanie diagnozy żywieniowej, będącej podstawą profesjonalnego postępowania dietetycznego.
Zdobyta przez uczestników studiów wiedza może być wykorzystana w takich dziedzinach jak:
poradnictwo żywieniowe i dietetyczne,
planowanie żywienia na poziomie indywidualnym i zbiorowym,
kontrola jakości żywności, poziomu spożycia i sposobu żywienia.
Program studiów przewiduje następujące treści kształcenia:
podstawy biochemii i fizjologii żywienia,
podstawy anatomii i fizjologii człowieka,
wartość odżywcza żywności,
żywienie człowieka zdrowego i chorego,
bezpieczeństwo żywności i żywienia,
ocena żywienia,
technologia sporządzania potraw,
ocena jakości potraw,
podstawy ustawodawstwa żywnościowego,
edukacja i poradnictwo żywieniowe,
metodyka nauczania,
seminarium dyplomowe.
Zasady rekrutacji | AA | zwiń |
Wymagania podstawowe:
1. ukończone studia wyższe, tj. posiadanie jednego z dyplomów: licencjata, inżyniera, magistra, magistra inżyniera,
2. na specjalnościach pedagogicznych należy legitymować się przygotowaniem pedagogicznym,
3. złożenie kompletu dokumentów.
Wymagane dokumenty:
1. oryginał, odpis lub poświadczona przez uczelnię kserokopia dyplomu ukończonych studiów wyższych,
2. wypełniony formularz podania,
3. poświadczona przez uczelnię kopia dowodu osobistego lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość kandydata na studia podyplomowe,
4. 2 aktualne fotografie, zgodne z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych,
5. wypełniona umowa o świadczenie usług edukacyjnych w dwóch egzemplarzach ,
6. opłata wpisowa 224 zł,
7. jeśli specjalność wymaga przygotowania pedagogicznego należy dostarczyć dokument potwierdzający posiadane przygotowanie pedagogiczne,
8. biała, papierowa teczka zamykana na gumkę (bez elementów metalowych).
1. ukończone studia wyższe, tj. posiadanie jednego z dyplomów: licencjata, inżyniera, magistra, magistra inżyniera,
2. na specjalnościach pedagogicznych należy legitymować się przygotowaniem pedagogicznym,
3. złożenie kompletu dokumentów.
Wymagane dokumenty:
1. oryginał, odpis lub poświadczona przez uczelnię kserokopia dyplomu ukończonych studiów wyższych,
2. wypełniony formularz podania,
3. poświadczona przez uczelnię kopia dowodu osobistego lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość kandydata na studia podyplomowe,
4. 2 aktualne fotografie, zgodne z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych,
5. wypełniona umowa o świadczenie usług edukacyjnych w dwóch egzemplarzach ,
6. opłata wpisowa 224 zł,
7. jeśli specjalność wymaga przygotowania pedagogicznego należy dostarczyć dokument potwierdzający posiadane przygotowanie pedagogiczne,
8. biała, papierowa teczka zamykana na gumkę (bez elementów metalowych).
Terminy rekrutacyjne | AA | zwiń |
Nabór ciągły
Opłaty | AA | zwiń |
Opłata za semestr: 1050 zł
Opłata wpisowa: 224 zł
Opłata wpisowa: 224 zł
Dziekanat/sekretariat | AA | zwiń |
LESZNO
Królowej Jadwigi 10
tel: (065)0529-47-77, 529-92-62, 529-31-78
e-mail dziekanat@wsh-leszno.pl
www.wsh-leszno.pl
Królowej Jadwigi 10
tel: (065)0529-47-77, 529-92-62, 529-31-78
e-mail dziekanat@wsh-leszno.pl
www.wsh-leszno.pl