Zapraszamy na Warsztaty edukacyjne!
23 sierpnia 2019 r. odbędzie się specjalna edycja Dni Otwartych w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie.
W ich trakcie będzie można wziąć udział w Warsztatach Edukacyjnych pt.: "Zdrowa żywność. Świadomość. Przyszłość."
Warsztaty będą poświęcone nowemu kierunkowi studiów na Wydziale Inżynierii, czyli Chemii Żywności. Czekają na Państwa specjalne pokazy i doświadczenia laboratoryjne przygotowane przez Kadrę Dydaktyczną WSIiZ, mające na celu uświadomienie jak istotne w życiu codziennym jest sięganie po zdrową żywność. A wszystko to w lekkiej i przystępnej formie! Jest to wyjątkowa okazja, aby poznać Uczelnię bliżej, zanim jeszcze złożycie Państwo dokumenty. Serdecznie zapraszamy! Partnerem warsztatów jest Partner WSIiZ firma Qulineo - specjalistyczne produkty dla gastronomii.
Program warsztatów:
12:00-12:30
Zapraszamy na Warsztaty edukacyjne!
23 sierpnia 2019 r. odbędzie się specjalna edycja Dni Otwartych w
Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie.
W ich trakcie będzie można wziąć udział w Warsztatach Edukacyjnych pt.:
"Zdrowa żywność. Świadomość. Przyszłość."
Warsztaty będą poświęcone nowemu kierunkowi studiów na Wydziale
Inżynierii, czyli Chemii Żywności. Czekają na Państwa specjalne pokazy
i doświadczenia laboratoryjne przygotowane przez Kadrę Dydaktyczną
WSIiZ, mające na celu uświadomienie jak istotne w życiu codziennym jest
sięganie po zdrową żywność. A wszystko to w lekkiej i przystępnej
formie! Jest to wyjątkowa okazja, aby poznać Uczelnię bliżej, zanim
jeszcze złożycie Państwo dokumenty. Serdecznie zapraszamy! Partnerem
warsztatów jest Partner WSIiZ firma Qulineo - specjalistyczne produkty
dla gastronomii.
Program warsztatów:
12:00-12:30
Spacer po Uczelni. Poznaj bazę dydaktyczną Uczelni
12:30-13:00
Warsztat: Czy wiemy co jemy?
W pracowni chemii żywności, z wykorzystaniem szkła i sprzętu
laboratoryjnego,
za pomocą ciekawych reakcji charakterystycznych wykryjemy podstawowe
składniki znajdujące się w żywności. Dowiemy się co kryje się w
podstawowych produktach spożywczych, które codziennie zjadamy. Obecność
na warsztatach pozwoli przekonać się, że żywność i składniki produktów
spożywczych to tak naprawdę ważne i niezbędne dla naszego organizmu
związki odżywcze –
substancje chemiczne, o których warto i trzeba wiedzieć dużo.
14:00-15:00
Warsztat: Czy smaczny znaczy zdrowy?
Czy kolorowy znaczy smaczny? Co to są i jak działają barwniki?
Jak wykryć sztuczne barwniki w napojach i słodyczach?
Czy słodki znaczy lepszy? Cukier w żywności.
Czy serki owocowe, jogurty i kefiry są zdrowe?
Co kryje się w gumie do żucia, chipsach i coca coli?
Jak dodatki do żywności wpływają na nasze zdrowie?
Co powinniśmy wiedzieć
o środkach konserwujących żywność?
Dodatkowo w programie:
Quiz wiedzy o żywności , upominki i inne niespodzianki!
Rekrutacja na Chemię Żywności trwa‼
➡
https://
Spacer po Uczelni. Poznaj bazę dydaktyczną Uczelni
12:30-13:00
Warsztat: Czy wiemy co jemy?
W pracowni chemii żywności, z wykorzystaniem szkła i sprzętu
laboratoryjnego,
za pomocą ciekawych reakcji charakterystycznych wykryjemy podstawowe
składniki znajdujące się w żywności. Dowiemy się co kryje się w
podstawowych produktach spożywczych, które codziennie zjadamy. Obecność
na warsztatach pozwoli przekonać się, że żywność i składniki produktów
spożywczych to tak naprawdę ważne i niezbędne dla naszego organizmu
związki odżywcze –
substancje chemiczne, o których warto i trzeba wiedzieć dużo.
14:00-15:00
Warsztat: Czy smaczny znaczy zdrowy?
Czy kolorowy znaczy smaczny? Co to są i jak działają barwniki?
Jak wykryć sztuczne barwniki w napojach i słodyczach?
Czy słodki znaczy lepszy? Cukier w żywności.
Czy serki owocowe, jogurty i kefiry są zdrowe?
Co kryje się w gumie do żucia, chipsach i coca coli?
Jak dodatki do żywności wpływają na nasze zdrowie?
Co powinniśmy wiedzieć
o środkach konserwujących żywność?
Dodatkowo w programie:
Quiz wiedzy o żywności , upominki i inne niespodzianki!
Rekrutacja na Chemię Żywności trwa‼
➡
https://wsiiz.pl/chemia-zywnosci
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia
- Stacjonarne
- Niestacjonarne
- Podyplomowe