Dynia w roli głównej

Dynia w roli głównej

Jesień to sezon dyni. Już 22 listopada br. (piątek), w godz. 10.00 – 12.00 Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie zaprasza serdecznie naszych studentów, wykładowców, kandydatów na studia na warsztaty kulinarno - edukacyjne pt.: „Dynia w roli głównej".

Pod noże weźmiemy dynie - wyciągniemy garnki i rozpoczniemy wielkie dyniowe gotowanie.


W czasie spotkania poznamy historię i pochodzenie dyni oraz jej właściwości zdrowotne.

O dyniach opowie nam Ludvico, student na kierunku Dietetyka w WSIiZ, który studiuje u nas w ramach programu Erasmus +.Odkryjemy bogactwo odmian dyń i przygotujemy z nich smaczne potrawy.
Wspólnie przygotujemy sałatkę z pieczonej dyni, zupę krem z dyni, muffiny dyniowe.

Które danie okaże się najsmaczniejsze podczas wspólnej degustacji? Będziemy oceniać nie tylko walory smakowe, ale również kreatywność podania przygotowanych potraw. Przekonajcie się o tym sami już 22 listopada br.
?Zgłoszenia na warsztaty prosimy przesyłać do 20 listopada br. na marketing@wsiiz.pl, w tytule maila prosimy napisać: „warsztaty dyniowe”, w treści maila: imię i nazwisko

Więcej informacji w wydarzeniu:

https://www.facebook.com/events/781592285619696/


Zapraszamy?


Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia

ul.Bitwy Warszawskiej 1920 18, 02-366 Warszawa
woj.mazowieckie
tel. (22) 562-35-00
fax. (22) 646-34-18