Chemia żywności - WSIiZ

Na pewno niejednokrotnie słyszeliście „jesteś tym co jesz”. Źle dobrana dieta, złe nawyki żywnościowe, problemy zdrowotne związane z niewłaściwym odżywianiem - wszystko to wpływa na nasze zachowanie i reguluje nasz tryb życia.

Czy wiesz zatem co kryją w sobie produkty, które spożywamy na co dzień?

Jaką rolę odgrywają poszczególne związki i substancje podczas procesu przechowywania żywności?

Tego i wiele więcej będziesz mógł dowiedzieć się studiując Chemię żywności w WSIiZ – pierwsze w Polsce studia na tym kierunku !

Zapraszamy do obejrzenia krótkiego filmu. Posłuchajmy Rektora Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, Pana dr n. chem. Sebastiana Grzyba, który opowie Wam m. in.: dlaczego warto studiować Chemię żywności na naszej Uczelni i jakie perspektywy zawodowe czekają na Was po ukończeniu studiów inżynierskich na tym kierunku.


Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia

ul.Bitwy Warszawskiej 1920 18, 02-366 Warszawa
woj.mazowieckie
tel. (22) 562-35-00
fax. (22) 646-34-18