Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
ul.Akademicka 13,
20-950
Lublin
woj.lubelskie
tel. (081) 445-66-45
fax. (081) 445-68-85
- Stacjonarne
- Niestacjonarne
- Podyplomowe
studia I stopnia
studia II stopnia
studia jednolite
studia I stopnia
studia II stopnia
studia jednolite
- studia zaoczne, - studia wieczorowe, - studia zaoczne i studia wieczorowe
System studiów
- niestacjonarne, - stacjonarne, - przez internet
Kierunek: Podyplomowe Studium Menedżer Ekologicznej Produkcji Żywności
Kategoria: Ochrona środowiska
Tryb: studia podyplomowe
Czas trwania (semestry): 2
Wydział: Biologii i Hodowli Zwierząt
Opis kierunku | AA | zwiń |
Studium przeznaczone jest dla absolwentów wyższych uczelni oraz studentów ostatniego roku studiów z zakresu nauk rolniczych, przyrodniczych i biologicznych. Zajęcia prowadzone są w formie wykładów i ćwiczeń.
Celem nauczania jest przekazanie uczestnikom Studium aktualnej wiedzy z zakresu ekologicznej produkcji roślinnej, owocowo-warzywniczej i zwierzęcej oraz z branży spożywczej. Tematyka zajęć uwzględnia problematykę odnoszącą się do całego łańcucha produkcji bezpiecznej żywności, tj. od produkcji surowców rolniczych do uzyskania końcowego produktu żywnościowego. Program obejmuje obowiązujące przepisy prawne UE, dotyczące odpowiedzialności za produkt, bezpieczeństwo produktów żywnościowych, kontrolę i higienę środków spożywczych oraz środków produkcji. Absolwent po obronie pracy dyplomowej otrzymuje świadectwo ukończenia studiów (zgodnie ze wzorem MEN) i certyfikat PTRE. Certyfikat PTRE potwierdza kwalifikacje do prowadzenia gospodarstw rolniczych o profilu ekologicznym w zakresie produkcji roślinnej, ogrodniczej i zwierzęcej. Ponadto umożliwia realizację zajęć w szkołach profilowanych oraz do pracy w doradztwie i konsultingu.
Celem nauczania jest przekazanie uczestnikom Studium aktualnej wiedzy z zakresu ekologicznej produkcji roślinnej, owocowo-warzywniczej i zwierzęcej oraz z branży spożywczej. Tematyka zajęć uwzględnia problematykę odnoszącą się do całego łańcucha produkcji bezpiecznej żywności, tj. od produkcji surowców rolniczych do uzyskania końcowego produktu żywnościowego. Program obejmuje obowiązujące przepisy prawne UE, dotyczące odpowiedzialności za produkt, bezpieczeństwo produktów żywnościowych, kontrolę i higienę środków spożywczych oraz środków produkcji. Absolwent po obronie pracy dyplomowej otrzymuje świadectwo ukończenia studiów (zgodnie ze wzorem MEN) i certyfikat PTRE. Certyfikat PTRE potwierdza kwalifikacje do prowadzenia gospodarstw rolniczych o profilu ekologicznym w zakresie produkcji roślinnej, ogrodniczej i zwierzęcej. Ponadto umożliwia realizację zajęć w szkołach profilowanych oraz do pracy w doradztwie i konsultingu.
Zasady rekrutacji | AA | zwiń |
Ukończone studia wyższe: magisterskie, inżynierskie, licencjackie.
Informacje:
tel. (081) 445-67-84, (081) 445-68-56, fax (081) 445-67-84, e-mail: anna.litwinczuk@up.lublin.pl
Centrum Kształcenia Ustawicznego
ul. Akademicka 13 (Rektorat), III piętro, pok. 474 B
tel. 0-81 445-66-30 tel. 0-81 533-35-49
email: cku@up.lublin.pl
Terminy rekrutacyjne | AA | zwiń |
15 lutego 2009 r.
Opłaty | AA | zwiń |
2250 zł w tym 250 zł wpisowego
Dziekanat/sekretariat | AA | zwiń |
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
tel. (81) 445-66-11, (81) 445-69-91
e-mail:dziekanat.bhz@up.lublin.pl
tel. (81) 445-66-11, (81) 445-69-91
e-mail:dziekanat.bhz@up.lublin.pl