Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
ul.Akademicka 13,
20-950
Lublin
woj.lubelskie
tel. (081) 445-66-45
fax. (081) 445-68-85
- Stacjonarne
- Niestacjonarne
- Podyplomowe
studia I stopnia
studia II stopnia
studia jednolite
studia I stopnia
studia II stopnia
studia jednolite
- studia zaoczne, - studia wieczorowe, - studia zaoczne i studia wieczorowe
System studiów
- niestacjonarne, - stacjonarne, - przez internet
Kierunek: Technologia żywności i żywienie człowieka - studia inżynierskie
Tryb: studia stacjonarne
Wydział: Nauk o Żywności i Biotechnologii
Opis kierunku | AA | zwiń |
Studia stacjonarne pierwszego stopnia trwają 3,5 roku (7 semestrów), studia niestacjonarne 8 semestrów, absolwenci otrzymują tytuł zawodowy inżynier.
Absolwent posiada umiejętności posługiwania się zaawansowaną wiedzą z zakresu chemii żywności, nauk technicznych, technologicznych i ekonomicznych oraz żywienia człowieka. Jest specjalistą w zakresie przetwarzania, utrwalania i przechowywania żywności oraz projektowania produktu i zapewnienia mu wysokiej jakości. Zna zasady prawidłowego żywienia człowieka i marketingu oraz prawa żywnościowego. Jest przygotowany do pracy na stanowiskach inżynierskich i kierowniczych w przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego, w zakładach zajmujących się pozyskiwaniem, przechowywaniem i dystrybucją żywności oraz żywienia człowieka. Potrafi organizować produkcję, włącznie z doborem maszyn i urządzeń oraz przeprowadzać ekonomiczną kalkulację produkcji.
Absolwent posiada umiejętności posługiwania się zaawansowaną wiedzą z zakresu chemii żywności, nauk technicznych, technologicznych i ekonomicznych oraz żywienia człowieka. Jest specjalistą w zakresie przetwarzania, utrwalania i przechowywania żywności oraz projektowania produktu i zapewnienia mu wysokiej jakości. Zna zasady prawidłowego żywienia człowieka i marketingu oraz prawa żywnościowego. Jest przygotowany do pracy na stanowiskach inżynierskich i kierowniczych w przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego, w zakładach zajmujących się pozyskiwaniem, przechowywaniem i dystrybucją żywności oraz żywienia człowieka. Potrafi organizować produkcję, włącznie z doborem maszyn i urządzeń oraz przeprowadzać ekonomiczną kalkulację produkcji.
Zasady rekrutacji | AA | zwiń |
stara matura - konkurs świadectw dojrzałości
nowa matura - wyniki części pisemnej egzaminu maturalnego(przedmioty zdawane na poziomie podstawowym lub rozszerzonym).
Przedmioty:
język obcy nowożytny oraz dwa przedmioty do wyboru: biologia, matematyka, chemia, informatyka, geografia, fizyka i astronomia.
nowa matura - wyniki części pisemnej egzaminu maturalnego(przedmioty zdawane na poziomie podstawowym lub rozszerzonym).
Przedmioty:
język obcy nowożytny oraz dwa przedmioty do wyboru: biologia, matematyka, chemia, informatyka, geografia, fizyka i astronomia.
Terminy rekrutacyjne | AA | zwiń |
rekrutacja letnia
harmonogram na stronie www.up.lublin.pl
internetowa rejestracja kandydatów trwa od 1 czerwca 2012
harmonogram na stronie www.up.lublin.pl
internetowa rejestracja kandydatów trwa od 1 czerwca 2012
Opłaty | AA | zwiń |
opłata jednorazowa za semestr 1900 zł, lub 3 raty 1000,500,500.
Dziekanat/sekretariat | AA | zwiń |
ul. Skromna 8, 20-704 Lublin
tel. (81) 462-33-88, (81) 462-33-70
e-mail: dziekanat.nzb@up.lublin.pl
tel. (81) 462-33-88, (81) 462-33-70
e-mail: dziekanat.nzb@up.lublin.pl