Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi

ul.Sterlinga 26, 90-212 Łódź
woj.lódzkie
tel. (42) 631-58-00
  • Stacjonarne
  • Niestacjonarne
  • Podyplomowe
  • Przez internet
studia I stopnia
studia II stopnia
studia jednolite
studia I stopnia
studia II stopnia
studia jednolite
studia zaoczne - studia zaoczne, studia wieczorowe - studia wieczorowe, studia zaoczne i studia wieczorowe - studia zaoczne i studia wieczorowe
System studiów
studia podyplomowe - niestacjonarne, - stacjonarne, - przez internet

Kierunek: Dietetyka

Wydział: WYDZIAŁ NAUK MEDYCZNYCH I NAUK O ZDROWIU

Opis kierunku

AAzwiń
Dlaczego DIETETYKA w AHE to najlepszy wybór?

Dietetyka AHE w Łodzi to kierunek kształtujący i rozwijający zainteresowania młodych pasjonatów zdrowia.
Przygotujesz się do wykonywania profesjonalnych działań w zakresie dietetyki, poradnictwa dietetycznego oraz psychodietetyki.
Zapoznasz się z nowoczesnym sprzętem wykorzystywanym w diagnostyce z zakresu dietetyki.
Podczas trzyletniego toku studiów licencjackich zdobędziesz niezbędną wiedzę z dziedziny dietetyki, anatomii, fizjologii, medycyny, chemii ogólnej i spożywczej, technologii żywienia, biochemii, fizjoterapii oraz psychologii i fizjoterapii a także pedagogiki i zarządzania.
Poznasz najnowsze trendy w dietetyce i nowoczesny sprzęt diagnostyczny.
Studenci będą szkolić się pod okiem wybitnych specjalistów z zakresu dietetyki, anatomii, fizjologii, klinicznego zarysu chorób, chemii ogólnej i żywności, farmakologii, biochemii, fizjoterapii i in. oraz praktyków z dziedziny marketingu, zarządzania oraz psychologii.
Zdobędziesz wiedzę i doświadczenie pozwalające na efektywną współpracę dietetyka w interdyscyplinarnym zespole, w szczególności z lekarzami różnych specjalności a także psychologami i pedagogami oraz fizjoterapeutami.
Ukończysz wiele kursów i szkoleń z zakresu dietetyki i technologii żywienia (a także inne z zakresu nauk medycznych i o zdrowiu), m.in. kurs baristy i kurs barmański na pierwszym roku studiów.

Po studiach na kierunku DIETETYKA znajdziesz PRACĘ w:

gabinetach dietetycznych,
działach żywienia w szpitalach, sanatoriach, domach opieki społecznej, domach wczasowych,
placówkach oświatowych (żłobkach, przedszkolach, szkołach),
poradniach specjalistycznych (gastrologicznych, chorób metabolicznych),
zakładach żywienia zbiorowego (restauracjach, jadłodajniach dietetycznych, stołówkach pracowniczych, firmach cateringowych),
zakładach przemysłu spożywczego i farmaceutycznego,
instytutach naukowo-badawczych i technologicznych zajmujących się tematyką żywności i żywienia,
placówkach sportowych (w zależności od rodzaju dodatkowych kwalifikacji),
w ramach własnej działalności z zakresu poradnictwa dietetycznego i psychodietetyki.