Jesień to sezon dyni. Już 22 listopada br. (piątek), w godz. 10.00 – 12.00 Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie zaprasza serdecznie naszych studentów, wykładowców, kandydatów na studia na warsztaty kulinarno - edukacyjne pt.: „Dynia w roli głównej".
Pod noże weźmiemy dynie - wyciągniemy garnki i rozpoczniemy wielkie dyniowe gotowanie.
W czasie spotkania poznamy historię i pochodzenie dyni oraz jej właściwości
zdrowotne.
O dyniach opowie nam Ludvico, student na kierunku Dietetyka w WSIiZ, który
studiuje u nas w ramach programu Erasmus +.Odkryjemy bogactwo odmian dyń i
przygotujemy z nich smaczne potrawy.
Wspólnie przygotujemy sałatkę z pieczonej dyni, zupę krem z dyni, muffiny
dyniowe.
Które danie okaże się najsmaczniejsze podczas wspólnej degustacji? Będziemy
oceniać nie tylko walory smakowe, ale również kreatywność podania
przygotowanych potraw. Przekonajcie się o tym sami już 22 listopada br.
?Zgłoszenia na warsztaty prosimy przesyłać do 20 listopada br. na marketing@wsiiz.pl, w tytule maila
prosimy napisać: „warsztaty dyniowe”, w treści maila: imię i nazwisko
Więcej informacji w wydarzeniu:
https://www.facebook.com/events/781592285619696/
Zapraszamy?
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia
- Stacjonarne
- Niestacjonarne
- Podyplomowe